• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Лауреатам вручили премію ім. М.Томенка

Лауреатам вручили премію ім. М.Томенка

2020-10-01

30 вересня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулася особлива подія, яка зібрала багато літераторів, поетів, письменників та поціновувачів літературної творчості. Сьогодні відбулася церемонія вручення літературної премії імені Миколи Томенка.

Поетичний світ Миколи Даниловича дзвінкий, яскравий, повний самобутніх образів. Його твори – ніжні і людяні, зачіпають найтонші струни серця, вчать любити рідну землю, адже Україна для поета – то велика любов. Він виплекав цілу плеяду талановитої молоді, передавши їй власний досвід. Миколу Томенка пам’ятають як людину надзвичайно талановиту, людину-трудівника, як вчителя та наставника. Поетичні зерна, посіяні поетом давали і дають нині рясні сходи на літературній ниві. Світла пам’ять про митця знайшла своє продовження у добрих починаннях, і в першу чергу в літературній премії його імені, яку засновано наприкінці 2018 року Шполянською райдержадміністрацією та районною радою за поданням відділу культури і туризму Шполянської райдержадміністрації з метою популяризації творчості поета. Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються письменники за високохудожні твори українською мовою в жанрах поезії, поезії для дітей, малої прози та драматургії, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, звеличують жіночу долю, несуть у собі державотворчі смисли, національну ідею, висвітлюють демократичні й історичні цінності суспільства, збагачують мову й культуру та не відзначені іншими преміями.

В зв’язку з карантинними обмеженнями, які діють на території України, визначення лауреатів цього року було проведено дистанційним засіданням комісії (в режимі онлайн із застосуванням засобів телефонного зв’язку). Більшістю голосів лауреатами літературної премії імені Миколи Томенка 2020 року у номінації «Поезія»стали Катерина Вербівська з м.Черкаси за збірку поезій «Ненадивленість» та Надія Дичка з м.Долина Івано-Франківської області за збірку поезій «Війна без приводу війни», в номінації «Проза» перемогу здобув Віктор Васильчук з міста Коростень Житомирської області за книги оповідань «Мій друг Пончик» та «Пробач мені, цукерочко!».

Нагородження провели голова Шполянської райдержадміністрації Наталія Коваль та керівник апарату районної ради Сергій Гребенюченко, які привітали переможців та вручити їм Дипломи Лауреата літературної премії імені Миколи Томенка 2020 року, відзнаки та грошові премії.

Лауреат премії Катерина Вербівська звернулася до всіх присутніх зі словами подяки за високе визнання своєї творчості, продекламувала деякі свої вірші та привітала бібліотекарів і всіх присутніх в залі з Всеукраїнським днем бібліотек, який відзначається сьогодні.

На церемонії вручення премії виступили голова районного літературного об’єднання імені Олекси Влизька Ольга Гарбарук, в режимі онлайн також виступила донька Миколи Томенка, член комісії з присудження літературної премії Олеся Миколаївна, які привітали переможців та побажали миру, добра, невичерпної творчої енергії та Божого благословення.

Музичними номерами вітали всіх присутніх артисти районного Будинку культури Дмитро Вовк , Антоніна Рашевська та Анатолій Головченко з с.Ярославки.

Урочистості відбулися в теплій та дружній атмосфері. Дякуємо всім нашим лауреатам та ще раз вітаємо з почесною відзнакою. Довголіття вам в благодаті і радості, здоров’я та творчої наснаги.

Дякуємо спонсорам Максиму Доценку та Наталії Онищенко за допомогу в проведенні урочистостей.

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi