• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Парадокси долі і творчості Володимира Винниченка

Парадокси долі і творчості Володимира Винниченка

2020-08-06

Під такою назвою в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка 6 серпня пройшов літературно-історичний огляд, присвячений 140-річчю з дня народження прозаїка, драматурга, художника, політичного діяча, першого голови Директорії УНР, одного із найсуперечливіших політиків в історії нашої держави, найпарадоксальнішого українського письменника початку ХХ століття Володимира Винниченка.

Доля талановитого художника слова була надзвичайно складною та бурхливою. Все своє життя він присвятив боротьбі за побудову вільної, самостійної України.

Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях письменника, ознайомила з його багатою творчою спадщиною, яка налічує понад 100 оповідань, історико-політичний трактат «Відродження нації», двотомну етико-філософську працю «Конкордизм», 14 романів, поеми та оповідання «Краса і сила», «Біля машини», «Голота», «Студент», «Щаблі життя», «Чужі люди», «Базар» та понад 70 малярських творів. Бібліотекар зазначила, що видатний письменник-новатор поєднав у своїх художніх творах досвід світової класики з прогресивними естетичними ідеями свого історичного часу і підніс українську літературу до рівня європейської.

У відділі обслуговування представлена книжкова експозиція «Пророк не своєї Вітчизни», на якій розміщені оповідання, п’єси, публіцистика, а також цікаві матеріали періодичних видань з біографії Володимира Винниченка. Експозиція дозволяє скласти уявлення про долю і доробок митця, про його політичну діяльність, про його інтереси, його роль і місце в літературному процесі ХХ століття.

Володимир Винниченко – письменник беззаперечно світового масштабу, який жив і творив для нас, для майбутнього та твердо вірив у відродження Української нації.

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi