• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Видатний майстер французького критичного реалізму»

«Видатний майстер французького критичного реалізму»

2020-08-05

Під такою назвою 5 серпня в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка пройшов літературний огляд, присвячений 170-річчю від дня народження одного з найвидатніших майстрів французького реалізму та одного з найкращих новелістів ХІХ століття, французького письменника Анрі-Рене-Альбер- Гі де Мопассана (повне ім’я письменника).

Бібліотекар юнацького сектору Олена Бурмістрова розповіла присутнім про життєвий, творчий шлях письменника та зазначила, що за дуже короткий час – всього 11 років Мопассан написав близько 300 романів і новел, величезну кількість нарисів, статей і есе. У кожній новелі – власне забарвлення, тональність і настрій. Багато з них мають лірично-сумний характер, сповнений чудових описів природи, що ніби покликані підкреслити почуття героїв. Засновник так званої «психологічної новели» Мопассан водночас був творцем бездоганних зразків цього жанру. В його творах докладний опис життя і побуту різних людей: дворян і простолюдинів, багатих і жебраків, освічених і «простих». Він не боїться зачіпати гострі, болючі питання нашого суспільства. Крім того, він ще й хороший психолог, який дуже тонко показує душі своїх героїв, даючи читачеві шанс заглянути туди.

Творча спадщина видатного письменника Гі де Мопассана навіки увійшла до скарбниці світової літератури, його новели та романи поряд з творами Бальзака, Меріме, Флобера і Золя стали важливим етапом у розвитку реалістичного мистецтва. Книги письменника перекладені багатьма мовами, а його творчість завжди користувалася та користується в Україні попитом.

До 170-річчя французького письменника в юнацькому секторі організовано книжкову виставку «Новелістика Гі де Мопассана», на якій представлені найзнаменитіші його твори - «Життя», «Милий друг», «Пампушка», «Перший сніг» та ін.

Бібліотека сектору зазначила, що фонд центральної районної бібліотеки налічує багато творів письменника і запропонувала читачам перечитати Мопассана та відкрити для себе в його книгах багато нового та важливого.

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi