• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З нагоди Дня хрещення Київської Русі-України

З нагоди Дня хрещення Київської Русі-України

2020-07-28

Однією з найважливіших подій в історії України стало хрещення Київської Русі, яке мало не лише історичне значення – воно духовно та культурно поєднало наш народ з європейським світом і стало важливою віхою в розвитку української державності.

День хрещення Київської Русі-України відзначається щороку 28 липня - в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.

З нагоди цієї визначної події в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка відбулися ряд заходів. У відділі обслуговування провели історичний екскурс «Хрещення Русі – епохальна подія в історії України». Бібліотекар відділу Тетяна Гетьман розповіла про історичну подію, яка відбулася у 988 році на берегах Дніпра, біля стін Києва, про східнослов’янську православну цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром, про часи його князівства та про Київ, який є містом – основоположником історичної культурної і духовної епохи в житті всіх слов’янських народів, центром християнства і духовного збагачення.

До уваги користувачів бібліотеки в читальній залі організовано книжково-ілюстративну виставку «Землю врятує духовність», на якій представлені вибрані тематичні книги на тематику Хрещення Русі, зародження релігії на території сучасної України, релігійні книги, серед яких в центрі - Біблія – книга, яка є святою для всіх християн. Також на виставці представлені матеріали періодичних видань для православних про духовні традиції наших церков: хрещення, вінчання та храмові свята.

В юнацькому секторі також відбулася година духовності «Утвердження християнства на українській землі». Бібліотекар сектору Олена Бурмістрова розповіла цікаві факти про запровадження християнства, про історію хрещення Київської Русі-України та ознайомила присутніх з книжковою експозицією «День Хрещення Русі православної», на якій представлена література духовного змісту, література про становлення християнства на українській землі, про державного діяча Володимира Великого, його історичну місію, а також про святі місця України, її монастирі та храми.

Проведені заходи об’єднали представників різних поколінь та релігійних вподобань і пройшли у теплій, дружній атмосфері. А присутні користувачі зробили висновок, що такі заходи корисні для молодих відвідувачів та відрада для старшого покоління.

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi