• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З нагоди 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України

З нагоди 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України

2020-07-16

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Здобуття суверенітету для кожної держави – це перший її крок у досягненні свободи й незалежності, крок до соціально-економічного та духовного прогресу, благополуччя й добробуту народу. Для нашої держави це історично значимий документ, з ухваленням якого розпочався новий літопис українського державотворення.

До 30-річчя прийняття важливого політичного й правового акту – Декларації про державний суверенітет України в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка провели годину державності «Наша доля – суверенна Україна».

Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман ознайомила присутніх з історією прийняття Декларації, її основними положеннями та розділами, наголосила на тому, що Декларація визначає основні напрямки внутрішньої та зовнішньої політики, економічного розвитку і державного будівництва України, а також являє правовий фундамент для Конституції та Законів України.

Для користувачів в читальному залі районної бібліотеки до цієї знаменної дати підготували книжкову експозицію «Україна: 30 років державного суверенітету», на якій представлені книжкові та періодичні видання, що дають змогу познайомитися з потенціалом і перспективами історичної місії Декларації про Державний суверенітет України.

Прийняття Декларації стало важливою віхою в здобутті державної незалежності нашої країни. Цей історичний акт ми завжди повинні пам’ятати і вшановувати його значення. Тож любити, знати історію своєї Батьківщини – святий обов’язок кожного українця.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi