День родини у бібліотеці

2020-07-08

Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові підтримати нас теплом, порадою, допомогою, любов’ю. Родина – це головна рушійна сила розвитку людства. З метою поглибити розуміння питань родини, об’єднати заради вирішення всіх найсерйозніших питань, пов’язаних з сім’єю встановлено свято – День родини, яке щорічно відзначається 8 липня. Свято відносно молоде і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят” був підписаний 30 грудня 2011 року.

З нагоди Дня родини в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка 8 липня було проведено пізнавально-інформаційну годину «Щаслива родина – міцна Україна». Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко розповіла присутнім про історію виникнення свята, про значення сім’ї для кожного з нас, для держави, про положення сім’ї в суспільстві, про сімейні цінності, пріоритети, про виховання дітей в родинах та збереження сімейних цінностей. Вона зазначила, що справжнім громадянином своєї країни є той, хто вміє шанувати батька й матір, куточок, де народився, де отримав перші уроки добра і справедливості. Читачі познайомилися з сімейними звичаями, традиціями, обрядами. Багато теплих слів прозвучало на заході про самих рідних людей – батьків. Згадували прислів’я, читали вірші, ділилися сімейними традиціями, розповідали про відносини в родині.

Працівники відділу до Дня родини організували тематичну книжкову виставку «Читаємо всією сім’єю”, на якій представлені твори В.Сухомлинського, Б. К.Ушинського, художні твори про родину, періодичні видання, які дають інформацію про традиції української родини, психологію, родинне виховання, висвітлено звичаї та обряди українського народу, які здавна передавалися від покоління до покоління: родини, хрестини, виховання дітей, молодіжні вечорниці та досвітки, весільні обряди, звичаї громадського побуту тощо.

Основою народної моралі, її найвищим законом у всі часи були любов і повага до родини. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна й надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Це вічна істина – основа родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації.

Нехай у всіх родинах завжди живуть любов, мир, злагода, терпіння і повага !

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi