• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Кілометри» людського життя від Світлани Талан

«Кілометри» людського життя від Світлани Талан

2020-03-04

На изображении может находиться: 2 человека

4 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки імені Миколи Томенка організовано книжкову виставку-знайомство, присвячену сучасній українській письменниці Світлані Талан (до 60-річчя від дня народження).

Світлана Олегівна Талан – член Національної спілки письменників України, автор багатьох творів, відомих в Україні та за її межами. Вона займає активну громадянську позицію, займається просвітницькою діяльністю, була членом журі багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Її твори змістовні, глибокі, змушують дивитися на життя по-іншому та спрямовані на виховання свідомості. За версією журналу «Фокус» Світлана Талан входить до трійки найпопулярніших письменників України.

Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко ознайомила відвідувачів з життєвим та творчим шляхом письменниці, яка народилася на Сумщині в сім’ї сільських вчителів. З 15 років почала працювати позаштатним кореспондентом районної газети. Закінчила Глухівський педінститут, багато років віддала роботі з дітьми. Нині мешкає у м.Сєвєродонецьк Луганської області.

Світлана Олегівна пише романи в жанрі «реальних історій», які їй підказує життя. Усі її твори на гостросоціальну тематику. Незмінним лишається єдине: головна героїня її книжок – жінка-українка, вольова, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою любов: до чоловіка, до дітей, до Батьківщини.

Жага до життя, любов до рідної землі, віра в добро, справедливість, щасливе майбутнє – це основа, яка червоною ниткою пронизує твори письменниці. Багато хто з прихильників вважає Світлану Талан сучасним класиком. Її добре знають на заході та в центрі України.

Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко зробила огляд книжкової виставки «Кілометри» людського життя Світлани Талан», на якій представлені твори письменниці «Помилка», «Коли ти поруч», «Розколоте небо», «Купеля», «Повернутися дощем», «Замкнене коло» та ін. Також вона презентувала користувачам бібліотеки книгу авторки «Оголений нерв». Це роман про війну в країні та розкол у родині. Цей роман Світлана Талан почала писати коли жила в окупації і щодня чула вибухи та автоматні черги. Виникло бажання написати книгу, в якій правдиво викласти події на Донбасі. І їй це вдалося.

Світлана Талан - кількаразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова», Золотий письменник України.

Тож бажаючих познайомитися з творчістю сучасної української письменниці Світлани Талан запрошуємо до бібліотеки. Адже відверта, зворушлива розповідь про життя сучасної жінки не залишить байдужим нікого.

На изображении может находиться: 2 человека

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 93

Коментарi