З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

2020-02-20

На изображении может находиться: 3 человека

Уже шість років Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після. Близько двох тисяч осіб вийшло на Майдан Незалежності з акцією протесту, після оприлюднення урядом Азарова рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. Майдан виявився могутнім тестом на високу порядність, честь, гордість і нечуваний патріотизм.

Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між «беркутівцями» і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна Сотня.

20 лютого по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Такі заходи відбулися і в центральній районній бібліотеці імені Миколи Томенка. У відділі обслуговування проведено патріотичну годину «На варті наших душ Небесна Сотня», під час якої завідуюча відділом Валентина Іщенко зробила інформаційне повідомлення «Герої не вмирають». Вона згадала трагічні події, які відбувались в той буремний період 2014 року, розповіла про небесних сотників, у списку яких – українці, вірмени, грузини, поляки, білоруси та наголосила, що Небесна Сотня – наш біль і наша гордість. Патріоти країни пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави. І ми повинні пам’ятати про них завжди!

В читальному залі центральної районної бібліотеки організовано книжкову виставку «Герої Небесної Сотні – назавжди в серцях». Представлена на виставці література, статті з періодичних видань та світлини розповідають про Героїв Небесної Сотні та перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі.

В юнацькому секторі відбулася вахта пам’яті «Герої не вмирають!» Бібліотекар сектору Олена Бурмістрова біля книжкової виставки «Вкраїно! Не забудь повік свої синів Небесна Сотня» розповіла хронологію подій Революції Гідності від перших днів на Майдані до відкритого протистояння протягом трьох діб – 18, 19, 20 лютого 2014 року, коли відходили у вічність українці, віддаючи власні безцінні життя заради нової омріяної України. Вона ознайомила користувачів з матеріалами виставки про події на Майдані, загиблих патріотів, названих народом Небесною Сотнею. Також Олена Вікторівна представила відвідувачам книгу Марка Рудкевича «Я з Небесної Сотні» про три вирішальних доби на Майдані, яка зацікавила багатьох читачів. Учасники заходу з болем і сльозами на очах згадали героїв Небесної Сотні та вшанували їх , запаливши свічку пам’яті.

В інтернет-центрі бібліотекар Тетяна Гетьман підготувала для користувачів та продемонструвала документальний фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила».

20 лютого працівники центральної районної бібліотеки імені Миколи Томенка також долучилися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та взяли участь у мітингу біля пам’ятників Небесній Сотні та воїнам АТО.

На изображении может находиться: 6 человек, люди стоят и в помещении

Нет описания фото.

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi