• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • УВАГА!!! НОВІ КНИГИ ШУКАЮТЬ ЧИТАЧІВ! ДОРОГІ ДІТИ! ШАНОВНІ ДОРОСЛІ!

УВАГА!!! НОВІ КНИГИ ШУКАЮТЬ ЧИТАЧІВ! ДОРОГІ ДІТИ! ШАНОВНІ ДОРОСЛІ!

2020-02-14

На изображении может находиться: в помещении

Раді повідомити: 136 примірників нових, цікавих, актуальних книг поповнили фонд відділу обслуговування дітей Шполянської ЦРБ! Це чергове надходження літератури в рамках Державної програми поповнення фондів публічних бібліотек. До уваги читачів книги сучасних українських та зарубіжних письменників, які сподобаються як дітям, так і дорослим! Ці видання допоможуть здобути, розширити, поглибити знання з різних галузей знань, познайомитись з новими авторами.

Книги, які стануть чудовими помічниками для дбайливих дорослих:

Серія «Інклюзивне навчання» сприяє всебічному гармонійному розвитку особистості, допоможе у вихованні дітей з особливими потребами.

Серія книг «Мистецтво мислити» спонукатиме дітей до допитливості та діалогу з дорослими: що добре, а що погано, що таке почуття, що таке щастя, хто я?

Серія «4mamas» адресованібатькам, які хочуть допомогти своїм дітям бути щасливими незалежно від віку і дбати про їх розвиток в усіх сферах життя.

Діти ростуть, дорослішають, самостверджуються і перед ними виникає безліч питань: про статеві ознаки, сексуальність та людські почуття. Часом і батькам і дітям важко знайти відповіді на подібні питання, але у пригоді стануть нові видання по даній темі.

Видання, які сприяють якісному дозвіллю батьків та дітей:

Неабиякою популярністю користуються серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» та «Видатні українці. Люди, які творили історію». Героями цих книг є видатні і талановиті особистості, які зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури. Кожен з них вплинув на світ, на історію своєї країни своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами. Вагомим доповненням до цих видань стане «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв».

Всім, кого вабить наука, експерименти та відкриття рекомендуємо книги «100 фактів про видатних вчених», та книгу з серії «Дитячий університет». Якщо вас турбує дилема «фізика чи лірика», то неодмінно прочитайте книги з великої серії «Країна Перельманія»: «Захоплююча геометрія» та «Захоплююча алгебра» видатного популяризатора науки Якова Перельмана.

Наше покоління є свідком стрімкого злету сучасних технологій і їх доступності до широких верств населення. Допомогти школярам, а також всім бажаючим опанувати основи програмування із застосуванням популярних мов «Python» та «Saratch», зануритись у цікавий і захоплюючий світ створення комп’ютерних програм, допоможуть книги з серії «Зрозуміле програмування для початківців».

Кожен підліток хоче мати власні кишенькові гроші і прагне їх заробити. В цьому допоможе «Книга юного підприємця». А підтримувати тіло в гарній фізичній формі допоможе здоровий спосіб життя. Фанатів футболу чекають книги про улюблений вид спорту.

Дорогі читачі, давайте досліджувати і оберігати природу навколо нас. Пориньмо у підводний світ, щоб познайомитись з океанськими істотами, неймовірними жителями блакитної планети, загляньмо в товщу гірських порід і в глибини земної кори, піднімім очі до неба, щоб побачити космічні об’єкти – небесні тіла, астрономічні явища, а потім прочитайте про них у книгах. Не пропустіть дивовижних подробиць із життя тварин і рослин! Познайомтесь з кожним, щоб збагнути його унікальне місце у світі.

Наймолодші читачики зможуть познайомитися з віршованою книгою Ганни Буяджи «Микитась Боровичок», книжкою-картинкою Оксани Були «Туконі-мешканець лісу», книгою пригод Лариси Ніцой «Страшне страховисько», Олександра Гавроша «Різдвяна історія ослика Хвостика», «Казками зі Львова» Юрія Винничука та казками Мар’яни Князевич «Шустрик», Татуся Бо (Тетяна Комлик) «Де народжуються плюшеві ведмедики?», Ігора Калинця «Данка і Крак».

Дебютна книжка молодого автора Романа Крижанівського відкриває серію про кроликів-супергероїв «Орден лицарів. Привид з минулого» - здатна відволікти малечу від комп’ютерних ігор.

Любителям коміксів радимо: «Джеронімо Стілтон» - продовження серії коміксів, об’єднаних спільним героєм – мишеням – любителем пригод і одночасно псевдонім автора книг, італійської письменниці Елізабет Дамі. «Смурфики» - бельгійська серія коміксів, створена мультиплікатором Пейо. Серія «Чарівний шкільний автобус» - «науково-популярний бестселер усіх часів»; «найсвіжіший і найвеселіший погляд на науку». Цікаві і дотепні комікси про екскурсії американських школярів, що розкривають таємниці з природознавства». Автори Джоана Коул і Брюс Деген. Даніель Воллес «Світ очима супергероя. Людина-павук».

Підліткова література має надзвичайно широкий спектр. До вашої уваги світовий бестселер Д. Кінні «Щоденник слабака», який складається із 8-ми книг. Це роман насичений безліччю пригод зі шкільного життя Грегу Гефлі.

Любителі фантастики будуть зачаровані книгами О. Лущевської «Залізний вовк», Р. Стівенсона «Викрадач тіл», Д. Страуд «Сходи, що кричать», Ле Гуїн У. «Чарівник Земномор’я».

Андрій Кокотюха – сучасний український письменник, автор понад 60 книг. Кілька років поспіль входить до топ -10авторів за що відзначений як «Золотий письменник». Цього разу порадував своїх читачів надзвичайними пригодами двох восьмикласників: «Подвійний капкан» та «Пригоди Геловін». Повість Олександра Гавроша «Іван Сила на острові щастя» знайомить читачів з новими пригодами відомого силача та його друзів. Книга сповнена гумору та карколомного сюжету. Книга М. Дочинця «Вязень замку Паланок» насичена неймовірними пригодами і читається на одному подиху.

Трилогія англійського письменника Д. Щешка «Франк Ейнштейн» стане до вподоби усім, хто цікавиться і пригодами і наукою водночас.

«Відьми» - одна з найпопулярніших дитячих повістей Р. Дала. «Я пишу лише про те, що забиває дух або смішить. Діти знають, що я завжди на їхньому боці», - сказав письменник. До речі, у кабінеті Р. Дала не було письмового столу – він завжди писав олівцем, поклавши під нього стос картону. Весела, динамічна і, певна річ, повчальна історія Д. Вольямса «Бабця-бандитка» не залишить байдужим ані дорослих, ані малих.

Про непросте дорослішання, проблеми формування особистості, перші почуття закоханості і відповідальності ви дізнаєтесь в дебютній повісті

М. Марченко «Місто тіней», С. Гридіна «Дорослі зненацька», С, Гінтона «Аутсайдери», Й. Ягелло «Молоко з медом».

Шановні читачі, зовсім маленькі і трохи старші, батьки, дідусі і бабусі завітайте до відділу обслуговування дітей і здійсніть разом мандрівки світом книжок. Бо це ж література!

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi