День Гідності та Свободи

2019-11-21

Нет описания фото.

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. В історії України було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія – Майдан, який змінив нашу державу, наш народ і наше життя.
В такі трагічні періоди завжди на захист своєї землі, своєї держави ставали кращі представники українського народу. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Патріоти України віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язком вшановувати Героїв. Тому в ці дні вся Україна вшановує Героїв Майдану.
З нагоди пам’ятної дати в юнацькому секторі відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка для читачів оформена тематична книжкова виставка «Майдан – дорога до свободи» та перегляд періодичних видань «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе». Відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з матеріалами виставки, на якій представлено журнали та статті з газет, присвячені цим подіям.
Проведено годину пам’яті «Гордість і біль за долю України». Бібліотекар юнацького сектору Олена Бурмістрова в своєму виступі повідомила, що Україна – це територія гідності і свободи, адже тема Майдану – одна з важливих трагічних тем в історії України. Бібліотекар провела короткий історичний екскурс про події зими 2014 року, про загибель Героїв Майдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було – життя, залишивши в скорботі не лише рідних і близьких, а й всю Україну.
В інтернет-центрі читачі мали нагоду переглянути документальний фільм Антіна Мухарського під назвою «Майдан. Мистецтво спротиву». Саме на Майдані народилася нова українська нація, високоідейна, готова відстоювати ідеали справедливості, правдивості та патріотизму. Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман разом з читачами пригадали та обговорили доленосні події в Україні, а також віддали належне шанування патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини.
Ці заходи – нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож будемо гідними пам’яті наших Героїв!

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят и в помещении

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 128

Коментарi