• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання конкурсної комісії

Відбулося засідання конкурсної комісії

2019-11-08

6 листопада 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулося засідання конкурсної комісії з присудження районної літературної премії «Чарівне перо» літературного об’єднання ім. Олекси Влизька.

Нагадаємо, районна літературна премія «Чарівне перо» заснована в минулому році з ініціативи районного літературного об’єднання ім.О.Влизька, яке діє при Шполянській центральній районній бібліотеці. Премія встановлена з метою вшанування пам’яті поета, прозаїка, земляка Олекси Влизька для підтримки місцевих майстрів пера – мешканців Шполянського району, перш за все молодих талантів, відзначення і популяризація кращих літературних творів професійних і не професійних літераторів, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

Премія встановлена в жанрах поезії і прози у двох вікових категоріях: до 30-ти років і старше 30-ти років.

Подання творів на здобуття премії проводилося з 1 березня по 31 жовтня. Цього року на участь у конкурсі на здобуття районної літературної премії «Чарівне перо» заяви подали дві кандидатури у номінації старше 30-ти років: Олександр Зеленюк (літературно-художнє видання «Не святі» (2019) та Любов Денисенко (літературно-художнє видання «Більшого щастя немає» (2017).

Голова комісії Зоя Ложкова ознайомила членів комісії з матеріалами, які подавались на розгляд комісії, та з життєвим і творчим шляхом кандидатів на здобуття літературної премії.

Олександр Андрійович Зеленюк народився на Донбасі в 1939 році, в 1947 році родина переїхала в Шполу. Закінчив Шполянську ЗОШ № 3, працював на педагогічній роботі, з 2002 року перебуває на заслуженому відпочинку, багато років є членом районної літературної студії імені Олекси Влизька. В 1998 році вийшла з друку перша збірка автора «Моя Україна», потім збірка «Моя душа». Олександр Андрійович автор 30-ти збірок віршів. «Не святі» - тридцять перша книга автора.

Любов Семенівна Денисенко народилася в 1951 році на Харківщині в багатодітній сім’ї колгоспників. Навчалась в сільській школі, захоплювалась літературою. Закінчила Черкаський педінститут, працювала вчителем. Писати вірші почала ще в школі. Друкувалась в журналі «Дивослово», газетах «Шполянські вісті» та «Шполяночка», в колективних збірках творів місцевих авторів. Член районного літературного об’єднання ім. О.Влизька. В 2005 році вийшла перша збірка автора «Осіння заметіль», в 2013 році – друга збірка «До любові свої повертаймо серця». «Більшого щастя немає» - третя збірка Любові Денисенко.

У номінації до 30-ти років заявок від кандидатів на здобуття премії не поступило.

За рішенням конкурсної комісії всі подані документи відповідають вимогам Положення про районну літературну премію «Чарівне перо» літературного об’єднання ім. О.Влизька, рецензії й відгуки надані відповідно до Положення щодо висунення робіт на здобуття літературної премії, тому всі кандидати, які подали заяви, допущені до участі в конкурсі на здобуття літературної премії.

Книги, які приймають участь у конкурсі, передаються на збереження у фонд центральної районної бібліотеки.

Наступне засідання комісії відбудеться 5 лютого 2020 року.

На изображении может находиться: 5 человек, в том числе Наталя Мазур, люди сидят, стол и в помещении

На изображении может находиться: 5 человек, люди сидят, стол и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi