Фронтовими дорогами війни

2019-10-28

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

28 жовтня наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже, саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

В рамках відзначення 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у Шполянській центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка проведено ряд заходів:

- Історико-патріотична викладка літератури «Рокам ніколи пам’яті не стерти»;

- Бесіда біля книжкової виставки «Фронтовими дорогами війни»;

- В інтернет-центрі показ інформаційного відеоматеріалу «Україна в полум’ї війни».

Також працівники бібліотеки взяли участь у покладанні квітів загиблим воїнам в парку Слави.

Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман розповіла про

історичний екскурс визволення України від фашистських загарбників. Саме в ході Другої світової війни відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. За підрахунками істориків, в результаті воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн. радянських воїнів, понад 2 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, повністю чи частково було зруйновано понад 700 міст і 26 тисяч сіл, близько 10 млн. людей залишилось без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Бойовими нагородами за заслуги було відзначено близько 2,5 млн. мужніх, героїчних воїнів-українців.

Читачі мали можливість познайомитись з книгами, які відображають героїчні подвиги воїнів-визволителів України, що були представлені на книжковій виставці «Фронтовими дорогами війни». Найбільшу зацікавленість у читачів викликав краєзнавчий матеріал газетних вирізок про героїв війни – наших земляків, які зібрані та представлені в тематичних папках.

В цей день ми низько вклоняємось і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, партизанам та учасникам Другої світової війни. Уславлюємо тих, хто в тилу ворога самовідданою працею наближав їх розгром та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

Бажаємо всім жителям Шполянського краю добра, здоров’я та мирного неба!

Минають десятиліття… народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду. Але в пам’яті народній ніколи не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят, дерево, ребенок и на улице

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi