#зробифотозхусткою

2020-12-04

Два роки поспіль зініціативою про впровадження та щорічного відзначення Всесвітнього дня Української Хустки виступили депутатки Вінниччини, а також народні обраниці, артистки театру і кіно, викладачки ВНЗ, представниці Клубу Успішних Жінок України. Захід покликаний об’єднати жінок різного віку, національностей та соціального статусу у флешмобі «Зроби фото з хусткою», фінал якого заплановано на 7 грудня, коли учасниці презентуватимуть свої світлини.

Саме 7 грудня в Україні відзначається день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею.

Бібілотекарі відділу обслуговування Шполянської районної бібліотеки ім. М. Томенка запрошують прийняти участь у флешмобі, одягнути українську хустку та виставити свою світлину в мережі Facebook під хештегом: #Зробифотозхусткою. Адже хусткою українка закривала волосся на голові, але у неї завжди було відкрите обличчя. Це свідчить про волелюбність українок. Хустка як невід’ємний елемент одягу підкреслює його буденність чи святковість, інформує про родинний, матеріальний статус. Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції - це генетичні скарби нашого народу. Традиції - це наше минуле і майбутнє... Бережімо їх і поважаймо.

Красиві пані та панянки Шполянщини, фотографуйтеся в національних хустках і викладайте світлини у соцмережу з хештегом #Зробифотозхусткою.

Шполянки, приєднаємось?

P.S. Деякі фото зроблені в Шполянському краєзнавчому музеї

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi