• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вручення літературних премій ім. О.Влизька та «Чарівне перо»

Вручення літературних премій ім. О.Влизька та «Чарівне перо»

2019-02-22

22 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулася церемонія вручення літературних премій ім. Олекси Влизька та «Чарівне перо».

Вже більше десяти років на Шполянщині діє літературна премія, яка була заснована у 2008 році з нагоди 100 – річчя від дня народження нашого талановитого земляка родом із Сигнаївки Олекси Влизька. Премія присуджується за високохудожні літературні твори, сповнені життєствердності та духу новаторства, спрямовані на розвиток та побудову незалежної демократичної України.

Цього року свої твори на здобуття звання лауреата літературної премії імені Олекси Влизька представили три кандидати, які надіслали твори до участі в конкурсі . Це Сергій Саєнко – поема «Два Тараси», Леонід Тома – збірка поезій «Гіркий дим Вітчизни» та Наталія Черкас – роман «Чисті джерела».

Лауреатом літературної премії 2019 року став поет з Харкова Леонід Тома за збірку поезій «Гіркий дим Вітчизни».

Збірка поезій «Гіркий дим Вітчизни» поклала початок поезіям , написаним у час, коли почав палати Київ, коли розгорталися основні події Революції Гідності, свідком і учасником яких і став Леонід Васильович у лютому 2014 року.

«Гіркий дим Вітчизни» - болюча назва, але, як зауважує письменник, ті події поклали початок становленню української нації, народженню нових людей, ми стали іншими і це - важливо.

Вручили премію голова Шполянської райдержадміністрації В.М.Потапенко та заступник голови районнї ради Л.М.Татарина.

В минулому році члени літературного об’єднання імені Олекси Влизька започаткували нову районну літературну премію «Чарівне перо» для підтримки місцевих поетів та прозаїків, молодих талантів, з метою відзначення і популяризації кращих літературних творів професійних і не професійних літераторів, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності. Премія встановлюється в жанрах поезії і прози у двох вікових категоріях: до 30 – ти років і старше 30 – ти років.

Рішенням журі з присудження щорічної районної літературної премії «Чарівне перо» літературного об’єднання ім. О.Влизька лауреатами в 2019 році у віковій категорії до 30-ти років стала член літературного об’єднання, студентка Київської академії естрадно-циркового мистецтва Софія Домчук. Вона ще не має власних збірок, але її дідусь Павло Домчук включив ряд її поезій в свою збірку «Одвічна загадка буття».

У віковій категорії старше 30-ти років лауреатом премії стала вчитель –методист зарубіжної літератури та образотворчого мистецтва Шполянського НВК-гімназії №3 Лариса Сімон за збірку поезій «Цвіт папороті».

Премію вручили голова районного літературного об’єднання ім. О.Влизька О.О.Гарбарук та голова комісії з присудження щорічної літературної премії «Чарівне перо» З.О.Ложкова.

Софія Домчук не тільки літературно обдарована дівчина, а ще й має талант до співу. Тому всім присутнім на заході вона подарувала свою пісню.

Також на заході звучали пісні у виконанні директора Сигнаївської музичної школи І. Підмогильної та її учнів.

Щиро й сердечно вітаємо переможців ! Зичимо здоров’я на багато літ, сонячних днів, тепла , миру, щастя і добра, натхнення та нових творчих перемог.

/Files/DSC_1279.JPG/Files/DSC_1284.JPG/Files/DSC_1294.JPG/Files/DSC_1304.JPG/Files/DSC_1336.JPG/Files/DSC_1354.JPG/Files/DSC_1370.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 255

Коментарi