Засідання клубу «Чомусики»

2018-02-22

/Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4369.JPG

/Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4377.JPGСьогодні наша Земля – це планета людей, поруч з якими живуть ще сотні тисяч видів живих істот. А 200 мільйонів років тому володарями нашої планети були динозаври. Вони були дивовижними рептиліями, «родичами» черепах, крокодилів і ящірок.

Люди ніколи не бачили динозаврів. Динозаври ніколи не бачили людей. Так звідки ж ми знаємо, що вони існували? І звідки нам відомо, які вони були?

/Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4379.JPGДізнатись відповіді на ці та багато інших запитань мали змогу маленькі читачі – члени клубу допитливих дітей «Чомусики». Для них бібліотекар Таїса Барвінок підготувала годину цікавих повідомлень «Динозаври – володарі Землі». Учні 3-х класів Шполянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 дізнались про те, коли вперше було знайдено скам’янілі рештки невідомих істот, яких згодом було названо «динозаврами», про спосіб життя, ймовірні причини загибелі та чому їх можливо знайти в будь-якому куточку нашої планети. А також про місця, де палеонтологами були зроблені найвагоміші відкриття. Розповідь бібліотекаря супроводжувалась показом тематичної презентації.

/Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4386.JPGАле найбільшою несподіванкою для учнів було те, що цього разу засідання клубу допомагав проводити учень Шполянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2-ліцей Олексій Душка. Він вже не перший рік цікавиться літературою про динозаврів і охоче поділився інформацією про цих істот. Олексій разом з мамою, бібліотекарем Інтернет-центру районної бібліотеки, підготували змістовну презентацію, в якій було відображено найцікавіших представників з роду динозаврів. А також він запропонував переглянути пізнавальний мультфільм про цих дивовижних істот. Олексій охоче спілкувався з однолітками, відповідав на їх запитання./Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4392.JPG

/Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4391.JPGПід час зустрічі учні взяли участь у цікавих іграх та головоломках. Також дітям були вручені Посвідчення членів клубу допитливих дітей «Чомусики». /Files/images/dityacha/chomusiki/dinozavri/DSCN4396.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 612

Коментарi