Афганістан у нашій пам’яті

2018-02-15

/Files/images/afgan/a_2018/DSCN4073.JPG

14 лютого в читальній залі районної бібліотеки відбувся тематичний захід «Афган у нашій пам’яті», приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-річниці виведення військ з Афганістану. Захід підготовлений працівниками юнацького відділу та краєзнавчого музею, на який були запрошені учні 10-А, 10-Б, 9-Б класів Шполянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2-ліцей.

/Files/images/afgan/a_2018/DSCN4078.JPG

25 грудня 1979 року радянські війська були введені в Афганістан для надання допомоги місцевому населенню, розпочалася жорстока кривава війна, яка тривала понад 9 років. Потрапивши на палаючу афганську землю наші воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. Багатьом з них ніколи вже не судилося повернутися до рідної хати, не побачити своїх рідних, вони полягли навіки.

За офіційними даними за весь час афганської війни у ній взяло участь 620 тисяч військовослужбовців і 21 тисяча робітників та службовців. Загинуло в цій війні близько 15 тисяч осіб, поранено понад 8 тисяч, стали інвалідами до 4 тисяч.

138 призовників з Шполянського району пройшли через пекло війни, а п’ять з них, не повернулися додому після цієї війни. Вони навіки залишилися молодими в наших серцях. Світла пам’ять шполянам-землякам – Олександру Козиру, Олександру Ждан-Пушкіну, Олександру Лущаю, Михайлу Кравченку, Сергію Олефіруку.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

/Files/images/afgan/a_2018/DSCN4092.JPGПеред присутніми виступив голова Шполянської спілки ветеранів Афганістану Сергій Йосипович Міцкевич, який розповів молодому поколінню про участь його у воєнних діях, про побратимів та життя після війни.

Під час заходу були використані відеоматеріали та підготовлена книжкова виставка. Музичним супроводом була п’єса «Тамакун», яку виконав дует у складі Ярослава Стригуна і Ольги Георгієвої, учня і викладача по класу гітари Шполянської дитячої школи мистецтв.

/Files/images/afgan/a_2018/Изображение 017.jpg По закінченню зустрічі всіх присутніх запросили у краєзнавчий музей, ознайомитися з експозицією присвячену подіям в Афганістані.

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi