Ювілейний день народження

2018-02-09

/Files/images/kudnko/DSCN4071.JPG

9 лютого в читальній залі районної бібліотеки зібралися бібліотечні працівники району, щоб привітати Людмилу Микитівну Кудієнко, колишнього директора Шполянської централізованої бібліотечної системи з нагоди її ювілейного дня народження.

/Files/images/kudnko/DSCN4030.JPGТалант – це той стан душі, коли хочеться творити добро і нести його людям. І не обов’язково для цього бути поетом чи художником, а просто – відданим своїй справі бібліотекарем.

Народилася Людмила Микитівна в селі Мар’янівка, географічному центрі України, в сім’ї хліборобів. Тут пройшла свої перші університети, тут вимовила свої перші слова. Від рідної землі набралась сили, з народного напившись джерела, набралась мудрості й любові до рідного краю.

/Files/images/kudnko/DSCN3990.JPG Природний розум, допитливість, бажання пізнавати глибше навколишній світ невпинно вели малу Людмилу до книги, до читання. Тож і не дивно, що після закінчення школи дівчина обрала професію бібліотекаря, вступивши в Канівське культурно-освітнє училище на бібліотечне відділення. Після закінчення якого була направлена в Сердегівську сільську бібліотеку на посаду завідуючої. Саме на посаді сільського бібліотекаря проявився непересічний талант молодого фахівця у вмінні творчо працювати з людьми. Прагнення підвищити професійну майстерність привело Людмилу Микитівну до Харківського державного інституту культури, який закінчила в 1971 році, набувши спеціальність книгознавця-бібліографа вищої кваліфікації.

Присвятивши улюбленій справі більше 30 років, Людмила Микитівна пройшла всі щаблі професійного росту: була бібліотекарем, завідуючою відділом обслуговування, методистом. З 1975 року очолила колектив Шполянської централізованої бібліотечної системи.

/Files/images/kudnko/DSCN3889.JPG«Енергійна, творча, цілеспрямована, умілий організатор, компетентний керівник», - так говорять про Людмилу Микитівну її колеги. Вимоглива до себе і своїх підлеглих, вона завжди тримала руку на пульсі бібліотечних справ.

Самовіддану фахову діяльність Людмила Микитівна поєднувала з активною громадською роботою. Завжди привітну, доброзичливу, небайдужу до всього її обирали секретарем комсомольської організації, потім головою партійної організації, головою профкому бібліотечних працівників. Вона була авторитетним лідером, чудовим організатором. За здобутки в галузі бібліотечної справи Людмила Микитівна відзначена грамотами Міністерства культури України, обласного управління культури, районного відділу культури, також нагороджена медаллю «Ветеран праці».

Помітивши високий професіоналізм та організаторські здібності, у 1987 році Людмила Микитівна була переведена на посаду завідуючої загальним відділом Шполянського райкому партії, а потім стала керуючою справами Шполянської міської ради. Але куди б не пролягала життєва стежина нашої колеги, вона жодного разу не пошкодувала, що обрала професію бібліотекаря.

/Files/images/kudnko/DSCN3866.JPGНині Людмила Микитівна на заслуженому відпочинку. Але і зараз вона невтомна трудівниця вправна господиня, в якої на все вистачає сил і завзяття. Це і квіти, якими вона захоплюється ще з дитинства та вишивка, яка стала її потребою, її життям. На зустрічі були представлені роботи Людмили Микитівни – це і вишиті картини, і серветки, і рушники.

Теплі слова вітань на адресу ювілярки линули від директора Шполянської централізованої бібліотечної системи Наталії Мазур, начальника відділу культури і туризму Шполянської РДА Анатолія Лозового, рідних, друзів та колег.

Бібліотекар Інтернет-центру Юлія Душка підготувала відеофільм «Життя як на долоні», а свої музичні вітанння подарували працівники районного будинку культури.

Кiлькiсть переглядiв: 293

Коментарi